Arina goes for performance

För ca 1 år sen bytte jag tema på bloggen och gjorde om layouten så att den anpassar sig till besökarens enhet oavsett om det är en smartphone, läsplatta, surfplatta, stationär dator, spelkonsol, tv.

Men som jag tidigare har predikat om så handlar webbdesign inte bara om det estetiska. Jag förespråkar ett holistisk synsätt på webbdesign.
Det finns flera aspekter som vi kan påverka för att skapa en så användarvänlig och effektiv upplevelse som möjligt för våra användare.

Så hur står sig arina.se i snabbhet och prestanda? För att få svaret så använde jag mig av ett väldigt fiffigt webbtest skapat av Pingdom.
Testet kollar av laddningstiden för olika objekt, bl.a. html, bilder, Javascript, css, iframes mm. Jag kan alltså se hur snabbt varje element på min webbplats laddas.

pingdom

Helt ok siffror för en blogg, eller hur? 😉

Jag gick även för en ”second opinion” och testade arina.se hos Google PageSpeed Insight. Det här verktyget gillade jag verkligen. Förutom att det analyserade innehållet på webbplatsen så fick jag även förslag på förbättringar som kan göras så att min blogg laddas snabbare samt vad som behöver optimeras för mobila enheter och desktop.

Rekommendationerna är baserade på generella prestandaprinciper för webbsidor och inkluderar även resource caching, data upload and download size och client-server round-trip times.

Google insight

Lite bakläxa blev det visst allt för min del. Hur ser det ut för din webbplats?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*