Ubiquity- the webs super power

Webben har alltid varit och kommer alltid att vara svårtförutsägbart, flexibelt och gränslöst.

Men det är också det som gör henne så fantastisk!

Förmågan att vara tillgänglig överallt och närsomhelst är hennes verkliga superkraft

Film, musik, kommunikation, handel, kunskap, relationer och förströelse.

Dagens realitet!

Nya användningsområden och ny nytta utvecklas med blixtens hastighet. Gårdagens science fiction är morgondagens verklighet. Det är lätt att glömma bort att webben faktiskt bara har funnits i 20 år.
 
Jag blir lätt ödmjuk inför tanken på vad webben kan vara i framtiden-
 
Tankestyrning, 3D printing, Virtuella verkligetsvärldar precis som i Stark Treks Holodeck. Tobii Eye Gaze, där du kan kontrollera din dator med dina ögonen. Sixthsense interaction – som låter användarna interagera med webben på vilka ytor som helst med hjälp av gester. Precis som Tom Cruise i filmen Minority Report.

Framtidsteknologier som redan existerar idag!
 
Och jag som MiniMe! Datautskriften av mig från Chicago, utskriven på en 3D-printer. 
Ngt som vi knappast trodde var möjligt för bara några år sen. Vem vet hur en 3D-utskrift skulle kunna se ut om 20 år, 40 år eller 200 år.
 
Kanske skulle jag kunna skriva ut en klon som jobbar, hämtar på dagis…medan jag själv ligger på stranden och dricker champagne.
Ja, det skulle verkligen va något!
 
Men drömmen är ändå att kunna skräddarsy vårt innehållet baserat på vad vi vet om användaren. Så att vi dynamiskt kan personifiera upplevelsen så att den anpassas efter hennes behov.
 
Tänk er en tjänst som känner oss bättre än vi känner oss själva och som kan förutse framtida köpbeteenden i förväg. Som är så personifierade och medvetna om kontexten att den bokar det perfekta hotellrummet åt dig, på det perfekta hotellet, innan du ens vet att du behöver ett hotell.
 
Och jag hoppas att inom en inte allt för lång framtid kunna sitta vid min dator på jobbet och läsa en intressant artikel som en kompis tweetat mig på förmiddagen. Sömlöst fortsätta läsa samma artikeln på min telefon när jag åker ner i hissen till garaget och sedan låta min bil ta vid där jag slutade och läsa högt för mig medan jag kör hem längs med Sunset Boulevard.

20131017-003753.jpg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*