Mitt 2012 i backspegeln

2012 har verkligen varit intensivt och händelserikt för mig. Det har varit ett fantastiska år med roliga kollegor, spännande uppdrag, fikastunder, skratt och prestationsångest. Här är min årskrönika.

Arina surfar på mobilen

JANUARI
Har hunnit fundera över julhelgen att jag verkligen ska sluta på Vattenfall som har varit min trygghet i hela 8 år.

Tackar mitt ordningssinne när jag går igenom mitt block av noggranna anteckningar från alla webbprojekt som jag har drivit eller varit delaktig på Vattenfall sen 2004.

Får igång min blogg ordentligt och skriver flera artiklar i veckan. Allt från artikelserier till internetkuriosa.

FEBRUARI
Sista månaden på Vattenfall försvinner i rask takt. Hinner dock avsluta några mobilprojekt och vara med på årets konferens. Lite sista natten med gänget.

MARS
Två dagar senare kliver jag in på Avega Groups huvudkontor på Stureplan. Spänd av förväntan!

Ytterligare två dagar senare åker jag med min man till Nice.

Väl hemma, 1:1 matchar jag drömuppdraget och börjar på Sveriges största internationella klädkedja med Requirements Management i ett webb och mobilbaserat cmsprojekt (CQ5). Yeah!

Börjar skriva på en artikelserie: Guide till mobil hemsida. I en rad olika artiklar ger jag tips & råd utifrån mina egna erfarenheter vad man ska tänka på när man vill mobilanpassa sin webbplats.

APRIL
Håller mitt livs första blixttal: Att hantera verksamhetskrav i online-projekt

MAJ
Stressig tid på det svenska internationella klädföretaget. För att hinna lansera i tid skalar vi upp det indiska offshore teamet inför sommaren med ytterligare några utvecklare och testare.

JUNI
Bestämmer mig för att hålla blixttal på årets höstkonferans. Hela min tankeverksamhet går åt till att försöka klura ut vad jag ska prata om.

JULI
Tar semester med familjen & renoverar sommarhus.

AUGUSTI
Ändrar bloggens inriktningen och bestämmer mig för att skriva artiklar kring ett ämne som jag länge gått och tänkt på. För en framtidsvänlig webb blir startskottet på en rad tal, föredrag & presentationer som jag håller under hösten.

SEPTEMBER
Får lektioner i presentationsteknik. Ägnar också väldigt mycket tid till att titta på olika TED talks och andra presentationer för förbereda mig.

Har hela 3 generalrepitetioner för mitt blixttal. Tack till alla inblandade!

OKTOBER
Håller mitt blixttal – ”För en framtidsvänlig webb”. Med inspiration från bloggposten med samma namn men med en personligare touch och en blandning av tidigare erfarenheter med dagens utmaningar, ställer jag mig på en scen på Kreta inför 300 IT-konsulter. ”Spännande & skrämmande på samma gång”

Go live för den svenska internationella klädkedjans webbplats. Börjar jobba med en mobil förstudie om vilken approach för mobilt för samma klädkedja.

Åker på tjejresa till Amsterdam.

NOVEMBER
Håller en längre presentation- ”För en framtidsvänlig webb” inför en publik från en schweisisk resekoncern. I den här presentationen fördjupar jag mig även i den mytiska mobila kontexten.

Förstudiearbetet om approach för den svenska internationella klädkedjan är klar. Det blir GO för Responsive Design!

DECEMBER
Får än en gång äran att fördjupa mig i ämnet som jag brinner för- För en framtidsvänlig webb. Denna gång med publik från Sveriges störst försäkringsbolag. Fokus på denna presentation är vikten av att ge alla besökare tillgång till samma innehåll oavsett vilken enhet dem surfar med. Du kan även läsa mina tankar om ämnet i bloggposten,Honey, I broke the web.

2013
2012 var verkligen ett händelserikt år med stora förändringar. 2013 kommer utan tvekan att bli händelserikt. Jag har många inspirationsföreläsningar, morning briefings, round table & bevakningar på internationella webbkonferenser att se fram emot. Jag är säker på att jag kommer att få fullt upp.

Tack för ett fantastiskt år!

2 svar till “Mitt 2012 i backspegeln”

  1. Jag snubblade in här när jag letade efter någon smidig guide för att lära folk använda Google Talk och upptäckte en hel blogg full av intressanta tips och idéer. Jag bokmärker för egen del och sprider länken. 🙂

  2. Pingback: Mitt 2013 i backspegeln | Arina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*