Arina tipsar 15 augusti 2012- Summeredition

Back in business igen! Utvilad och laddad till tusen. Hösten är fullspäckad men en massa digitalt skoj! Så vad har hänt under denna regniga sommar? Här kommer ett axplock av det jag hann med att göra/läsa om förutom att lata mig och renovera sommarhus.

1. Editera kommentarer i Facebook
Du behöver inte längre deleta en Facebook-kommentar som har blivit fel utan nu har du möjlighet att redigera den.

Oj, tekniken går framåt. Verkligen!

2. Miranda Kvist- en härlig inspiration 
Även om min blogg tog semester samtidigt som jag själv gick på semester så har jag följt en del andra bloggar under sommaren. En Som jag speciellt har tyckt om att följa är ultraextrem löparen Miranda Kvist. En dos av hennes löpning varje dag har varit prima medicin för mig då jag själv har varit tvungen att vila från löpningen (doctors order). Så nu är jag inspirerad och laddad till tusen att få komma igång igen.

3. Våga vara nedkopplad
Ute på landet har vi kass uppkoppling vilket gör att mitt surfande begränsas avsevärt. Men jag hade inte en tanke på att ta semester från Internet också. 5 veckor utan att vara uppkopplad!

Har tidigare läst en rolig krönika i DN av Hanna Fahl om att vara utan Internet i en vecka. I sommar läste jag den igen.

Utdrag ur krönikan. Fredag, 16.53

”Tyckte jag hörde en lätt ton av hån i IT-killens skratt när han gav tillbaka datorn? Han har spärrat några portar på den. Min chef har konfiskerat Iphonen, har fått tegelsten från 2005 i utbyte, 3g avstängt. Mitt vanliga lilla sim-kort går inte ens att stoppa i, det krävs en adapter av plast. Har inga telefonnummer kvar. Skammen: var tvungen att fråga på redaktionen om någon har numret till min kille”.

Haha, hög igenkänningsfaktor då jag själv var tvungen att ringa mina föräldrar för att få tag på mannens nummer efter att ha blivit utelåst.

Vem vågar anta utmaningen?

4. El Libro Que No Puede Esperar- boken med bäst-före-datum
“The Book That Can’t Wait” —  är tryckt med ett osynligt bläck. Så fort man öppnar boken så börjar bläcket sakta att försvinna. Man har bara några månader på sig att läsa ut boken innan bläcket försvinner helt. När bläcket väl är borta så är det borta och kvar blir ett tomt block.

Varför, kan man ju fråga sig.

5. Skriv in dina sökfraser direkt på skärmen
Google har precis lagt en ny funktion till sin mobila söksida. Du kan nu skriva in dina sökfraser för hand. När du har aktiverat funktionen kan du enkelt börja skriva direkt på skärmen och Google kommer att översätta det du skrivit till en läsbar sökfråga

Det fungerar verkligen. Riktigt cool! Testa!

6. Google Doodle ♥ OS
Under OS så firade Google med en ny Doodle varje dag.
Som jag tidigare har skrivit om så är jag framförallt förtjust i de interaktiva doodlarna. Så bland mina favoriter hittar du. Doodeln där du fick chansen att hoppa lite häck, fotbolls-doodeln och kanotslalom .

Vilken var din OS-favorit?

7. Outlook.com istället för hotmail.com
Microsoft har öppnat en testversion av företagets nya webbmejltjänst som går under namnet Outlook.com som på sikt kommer att ersätta Hotmail. Med den nya mejltjänsten hoppas företaget även locka över användare från konkurrenterna Gmail och Yahoo.

Claim your e-mail! Det had jag gjort!

8. Svensk sommar- det finns inget dåligt väder…
Om du stannade i Sverige liksom jag denna sommar så antar jag att igenkänningsfaktorn i filmen kommer att vara enorm.

Det är inte vädret som avgör om det går att grilla. Det är almanackan (!)

(Om du inte kan se videon här, så kan du titta på den på Youtube).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*