Kom igång med Google Talk

Idag har jag skaffat Gmail till mamma och visat henne hur man kommer igång med Google Talk. Det bli en bra kommunikationskanal för oss då vi pratas vid säkert 10ggr om dagen (vi har väldigt mkt att prata om). Sen tänkte jag att det kanske finns fler som är intresserade så här kommer en liten instruktion för hur du kommer igång med Gtalk.

Google Talk, eller GTalk, är alltså ett webbaserat program med många kul funktioner för kommunikation i realtid. Följ några enkla steg så kan du sen börja chatta med dina vänner och kollegor.

Kom igång med Google Talk
1. Ladda ner applikationen.
2. Logga in med ditt Gmail- eller Googlekonto med användarnamn och lösenord. Om du inte har ett Gmailkonto eller om du inte har gjort ditt Googlekonto tillgängligt för Google Talk så kan du göra det här.
3. Om du loggar in med ditt Gmailkonto så så kommer dina kontakter redan finnas i din lista över vänner i Google Talk.
4. Om några av dina vänner på din lista redan har Google Talk så kommer de att ha en färgad, rund ikon vid sitt namn och du kan börja chatta med dem på en gång.
5. Om en annan användare av Google Talk will lägga till dig som vän så kommer du se en notifiering högst upp i fönstret.
6. Vänner som inte har Google Talk kan du bjuda in att ladda ner applikationen.

Bjud in dina vänner
1. För musen över ett namn och klicka på knappen som det står ”Invite” på eller klicka på ”Add” för att bjuda in flera vänner på en gång.
2. Välj från din kontaktlista eller skriv in emailadressen direkt. För att lägga till fler än en person åt gången, separera adresserna med kommatecken. När du har lagt till alla adresser som du vill, klicka på ”Next”
3. När du har bjudit in dina vänner så kommer det stå ”Invited” bredvid namnen. När de har accepterat din inbjudan så kommer den färgade runda ikonen att visas bredvid namnet. Och om de är online (grön ikon) så kan du börja chatta med dem på en gång.

Vad kan du använda Google Talk till
När du nu har Google Talk installerad och du har bjudit in lite vänner så det är bara att sätta igång och chatta.
Det finns såklart en hel del andra funktioner och användningsområden. Bl.a så kan du skicka filer, skicka röstmeddelanden, ändra status på tillgänglighet m.m. En komplett guide hittar du hos Google Talk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*