Arina tipsar 23 maj 2012

1. Old peoples icons that don’t make sense anymore
Vad händer när alla de saker som vi baserat våra ikoner på inte existerar längre? Blir de bara ikoniska tecken vars ursprung är höljt i dunkel. Vad sägs om floppydisken för att spara. Eller varför inte förstoringsglaset och kikaren för sök. Det lustiga här är att förstoringsglaset betyder ”sök överallt” medans kikaren betyder ”sök inom ett dokument”. Det borde vara tvärtom.

(Tipstack till @JimmyLeonardson)

2. Fråga Siri var du ska gömma liket
Siri är den röstnavigator som kom med i iPhone 4s. Om du ger Siri ett kommando så kommer programmet att utföra det. Du kan även ställa frågor. Självklart när det gäller Google så finns det easter eggs med i bilden. Här listas en rad frågor som du kan ställa Siri och få roliga svar tillbaka. Vilken är din favorit?

3. Radom Perspectives
En av mina allra bästa vänner, Jannilla Lidén, började blogga för några veckor sedan. Hon skriver fritt  från hjärtat om sina tankar  och vad som faller henne in för studen. Du kan läsa allt från personlig utveckling, tränning, om att vara perfektionist till musik. Den ena bloggposten är inte den andra lik. Jag ser fram emot varje nytt inlägg.

4. Tjäna pengar på mobilbilden
Med den nya appen Foap kan du tjäna pengar på dina mobilbilder. Efter att du laddat upp bilder, och fått dem godkända av Foap, läggs bilderna ut till försäljning på foap.com. Priset för en bild är 250 kronor och dem kan sedan användas redaktionellt eller kommersiellt. Har du lagt upp bilder tjänar du 125 kronor varje gång bilden säljs.

Appen är gratis att ladda ner och finns för Iphone hos App Store.

5. Google satsar på smartare sökningar
Google håller på och lanserar en uppdatering för söktjänsten som ska göra det enklare för dig att hitta vad du söker efter.

Den nya funktionen Knowledge Graph består av en kolumn till höger bland sökresultaten och visar alternativ till en viss sökning för att urskilja det ämne en viss sökning handlar om.

Söker du exempelvis på ordet ”patriots” kan den nya funktionen presentera alternativ som exempelvis det amerikanska fotbollslaget, New England Patriots, information om det amerikanska inbördeskriget eller teatern Patriots Theater i New Jersey.

När du klickar på något av alternativen kommer de irrelevanta sökresultaten att försvinna.

Funktionen kommer att lanserats först i USA. Jag ser fram emot när den kommer till Sverige.

6. Google Doodle som Moog synthesiser
Jag har tidigare skrivit om min fascination av Googles doodles. Framförallt gillar jag när doodeln är interaktiv. En av mina favoritdoodlar är Gibson-gitarren. Men idag har den fått konkurrens. 

Dagens Google doodle tar formen av en spelbar synthesizer för att markera vad som skulle ha varit Moogs 78:e födelsedag. Robert Moog var grundare till Moog music, men känd främst för att ha uppfunnit Moog-synten.
 
Du kan spela på doodlen med hjälp av muspekaren .Du kan även ändra ljud genom att mixtra med ett antal ”rattar”. När du har komponerat färdigt så ska du såklart spela in ditt mästerverk på retrobandspelaren!

5 svar till “Arina tipsar 23 maj 2012”

  1. Pingback: Google Doodle ♥ Mors dag « Arinas betraktelser | Med fokus på den digitala världen

  2. Pingback: Kan du lösa Googles Alan Turing Doodle? « Arinas betraktelser | Med fokus på den digitala världen

  3. Pingback: Google doodle brings Little Nemo in Slumberland alive « Arinas betraktelser | Med fokus på den digitala världen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*