Arina tipsar 26 april 2012

1. Säg upp dig med en sång
Så här kan man också säga upp sig. Karen X. Cheng, som har jobbat som projektledare på Microsoft, berättar med en sång att hon slutar och går till en startup.

2. Floskeltoppen
En helt underbar lista som du kan roa dig med. På floskeltoppen listas de 100 ord vi använder lite för ofta när vi uttrycker oss. Det finns även en utelista för ord som inte längre platsar. Bubblade som försöker slå sig in. Du kan också skicka in förlag på floskler som du tycker borde finnas med.
Efter du har läst listan så hör dem överallt och hela tiden. Välkommen till min värld av: ”Det är lite så vi jobbar”, ”slå in öppna dörrar”, ”committa sig”, ”pinpointa”, ”försiktigt positiv”.

Hur många floskler använder du i vardagen?

3. Youtubeklipp.se
Är en samlingssida för nätets bästa youtubesnackisar. Du kan se topplistor. Rösta fram din favorit. Sidan uppdateras varje dag!

4. Googles molntjänst Google Drive
Google släppte i tisdags sin konkurrent till Microsoft Skydrive, Dropbox, Box och allt vad de heter. Tjänsten lagrar dina filer i molnet och synkar dessa mellan dina enheter.

Google Drive är integrerat med Google Docs och 5GB ingår kostnadsfritt.

Har du ett ett konto hos Google går du till drive.google.com för att skaffa Google Drive.

5. Kolla du din mail lite väl ofta?
Jag är bara tvungen att dela denna fantastiskt roliga bild. Titta på bilden nästa gång du känner dig sugen på att kolla din mail. (via @ajour)

3 svar till “Arina tipsar 26 april 2012”

  1. Haha. Jag letade efter painpoint det borde finnas på listan men har inte kommit dit ännu. Själv får jag håshud.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*