Arina tipsar 8 april 2012

1.  Skitsnack får en helt ny innebörd med Shitter
Jag gillar twitter men vi vet alla att det förekommer en hel del skitsnack och skamlöst pretentiösa ego-hyllningar. Det är något tjänsten Shitter nu tagit vara på och erbjuder sina kunder att printa ut valfria Twitter-flöden på en toalettrulle. 

2. Surfa könsneutralt
Nu kan den som vill surfa könsneutralt få hjälp av ”Henerator”, en plugin som ersätter ”hon” och ”han” på nätet mot ”hen”.
Debatten om ”hen” kan knappast ha undgått någon vid det här laget. Frågan om det könsneutrala har delat in befolkningen i två läger; de som vill att ”hen” ska bli en del av det svenska språket och de som är starka motståndare till ordet. Som ett instick i debatten har nu Henerator.se lanserats, en sajt som ersätter ”hon” och ”han” mot ”hen” på svenska hemsidor. 

3. Draw something- största flugan efter wordfeud
Spelet påminner om sällskapsspelet Pictionary. Först ska du välja tre engelska ord, och därefter rita en teckning som föreställer ordet du har valt. Sedan ska din motspelare försöka komma fram till vilket ord du har ritat. Roligt och beroendeframkallande! Saknar dock att spelet inte finns på svenska.
Jag har fastnat. Har du?

4. Pinterest bli personligare
Nyligen släppte pinterest en efterlängtad funktion. Nu har du möjlighet att själv välja omslag till din anslagstavla. Uppdateringen ger dig större frihet över hur din profilsida kommer att se ut. För att byta omlag för du musen över en anslagstavla. Du får up ” Edit Board Cover”. Klicka på den och du kan rotera bland alla dina pins för att välja en omslagsbild. Det är också möjligt att att ändra tumnagelns position för att passa bättre. Men du kan inte beskära eller förstora den. Klicka på ” set cover” för att avsluta. 

5. Låna e-böcker & e-ljudböcker på Stckholms Stadsbibliotek
Du vet väl att du kan låna e-böcker och e-ljudböcker på Stockholms stadsbibliotek. Allt du behöver är ditt lånekort och pinkod. Jag har precis lånat en e-ljudbok av min favortförfattare Michael Connelly. Men denna bok är inte med den hårdbarkade Los Angeles polisen Harry Bosh. Det ska bli intressant.

2 svar till “Arina tipsar 8 april 2012”

  1. Shitter haha, den ultimata egotrippen. Men mycket namedropping är det för somliga. Fast de med ultimata one-liners är alltid bäst att läsa.

    Pinterest, jag måste börja med det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*