Arina tipsar 28 mars 2012

1. Man vs. Machine
Visste du att människor står för endast 49% av trafiken på internet. De resterande 51% står automatiserade program av diverse karaktär för. Bra att veta är att vertyg som Google Analytics, SiteCatalyst och Webtrends kan hantera robot-trafik och filtrerar bort den från de besökssiffror du ser.

2. Hur ser det perfekta blogginlägget ut?
Alla som bloggar vill förstås att de inlägg de skriver ska läsas av så många som möjligt, och ett sätt att få dina blogginlägg att läsas mer är förstås att försöka sökmotoroptimera dem, eftersom väldigt många letar efter information via sökmotorer. Men hur ser egentligen det perfekta blogginlägget enligt sökmotorerna ut? Seotjejen ger dig tips om vad du ska tänka på.

3. Hantera ditt pinterestkonto med Pinerly
Jag berättade tidigare i en bloggpost om hur mycket jag gillar den digitala anslagstavlan Pinterest.
Nu finns finns dessutom Pinerly, ett dashboard-verktyg som hjälper dig att sköta ditt Pinterest-konto på ett enkelt och överskådligt sätt.
Invites only, än så länge

4. Tommy Fransson teckentolkar Dead by Aprils Mystery
Till er som inte sett den ännu: Klippet föreställer Tommy Fransson som teckentolkar Dead by Aprils Mystery i Melodifestivalen för hörselskadade. Han är fantastisk och går verkligen in i låten för att leverera den känsla som grabbarna själv levererade. Kolla med vilken inlevelse han gör growl-parti. Det är sååå bra!

5. Vilket typsnitt är det på sidan?
Fount är en smart bookmarklet som visar vilket typsnitt en hemsida har. Dra en liten knapp till bokmärkesraden. När du sen är inne på en sida klickar du på bokmärket och då dyker det upp en liten ruta där det står vilket typsnitt och vilken storlek det är.

Så här ser de ut på min egen sida:

6. Datalagringsdirektivet för nybörjare
Datalagringsdirektivet har diskuterats i riksdagen och det pratas även mycket om det i sociala medier om den. Om du inte är så insatt vad direktivet innebär så skriver ajour en enkel förklaring och listar några av de olika problemställningarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*