Arina tipsar 16 mars 2012

1. Håll koll med Google Play
Google Play är en ny tjänst som håller koll på alla dina appar, musik, böcker och filmer. Tjänsten kommer ihåg var du pausar och låter dig fortsätta på en annan enhet.
Google Play är en ny tjänst som binder samman Google Music, Google Movies, Google Books och Android Market. Precis som med Apple Icloud ser Google Play till att alla appar, böcker och musik som du köpt synkroniseras till alla anslutna enheter, och håller även koll på vart i filmen du pausade (eller i boken) så att du kan fortsätta titta och läsa på en annan enhet.

Inte helt oväntat integrerar Google Play med Google+ så att du enkelt kan informera dina vänner och bekanta om vad du läser eller lyssnar på.

2. Jonas Gardell är Sveriges mest inflytelserika twittrare
Enligt Medieakademins Twitterbarometer är Jonas Gardell är Sveriges mest inflytelserika twittrare. Medieakademin har tillsammans med Aitellu, som ligger bakom en omfattande kartläggning av svenskarna på Twitter, rankat de mest inflytelserika svenska tittarna.
Kriterierna man utgått från är antal följare, antal följders följare och antal retweets.

Listan toppas av Jonas Gardell. På andra plats kommer utrikesministern Carl Bildt. Listan med Sveriges 15 mest inflytelserika twittrare hittar du här.
Vilken twittrare har störst inflytande på dig?

3. Hen-vindarna blåser vidare
Det verkar som om alla har sin egen tolkning om ordet hen och hur och när det ska användas. Jag tycker att hela hendiskussionen har gått lite överstyr och har fått alldeles för stora proportioner. 

Vad säger du om det hela, behövs ordet hen?

4. Vem är den där Kony, egentligen?
Den senaste tiden har det pratats en hel del om Kony och den film som organisationen Invisible childrens ligger bakom. Har du inte hängt med vad det handlar om så sammanfattar Nyheterna24 det viktigaste om filmen som sprider sig som en löpeld över nätet.

Fler artiklar om Kony med lite olika synvinklar:
Bortglömd massmördare väcks till liv på nätet
Kony skapar facebookförvirring

5. Sök jobb på ett snyggt sätt
Om du vill sticka ut lite med ditt CV så kan du presentera ditt arbetsliv som en infographic.

Med tjänsten vizualize.me kan du skapa ditt CV som en infographic. Du kan även koppla ihop ditt Linkedin-konto till tjänsten och på så vis får du en grund att jobba med. Du kan även lägga till massor av uppgifter för ett mer komplett CV.
 

2 svar till “Arina tipsar 16 mars 2012”

  1. Apropå att du skriver följande:
    ”Webbappar har ingen marknadsplats för distribution utan måste marknadsföras via egna kanaler.”

    Det gäller bara för iPhone. Det är fullt möjligt att skapa en Androidapp som i princip bara anropar en mobil webbplats när man klickar på ikonen. Vi har i alla fall gjort för det i vår mobila webb med turistinformation http://www.digitalvisit.se resp digitalvisit på Android Marketplace.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*