Går du i Amaras fälla?

I förra veckan läste jag en artikel i Computer Sweden om Amaras lag. Den säger: ”Vi tenderar att överskatta effekten av ett tekniskt framsteg i det korta perspektivet och underskatta effekten på längre sikt”. 

Oj, vad det stämmer bra! Jag spenderar timmar i möten med verksamheten och med olika leverantörer som förespråkar en viss trendig teknik. Men vilket behov har våra användare? Det gäller att inte underskatta effekten för hur valet vi gör kan komma att påverka affären i det långa loppet. Passa dig för vart du sätter fötterna!

Att överskatta effekten av en teknik på kort sikt leder till orealistiska förväntningar. Om du tror att din nystartade blogg kommer att få försäljningen att skjuta i höjden eller att din Facebooksida omedelbart kommer att generera hundratals fans. Då har du inte tålamodet som behövs- Amaras lag.
När dina förväntningar inte uppfylls så resulterar det bara i att du ser dina ansträningar som bortkastade eftersom du misslyckats med att förstå de långsiktiga konsekvenserna.

Å andra sidan om du underskattar en teknik kan det över tid leda till förlorad försäljning. Att tro att sociala nätverk är en fluga eller att din målgrupp inte surfar mobilt är bara ett sätt att skjuta upp det oundvikliga.
På lång sikt innebär det att du kommer att hämma din förmåga att anamma ny teknik. Du hindras från att vara öppen och mottaglig för innovationer i en allt mer växande teknisk och virtuell värld.

 Det är viktigt att hitta balansen.

– Hur påverkar Amaras lag dig?

What we need is a website

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*