Mitt 2013 i backspegeln

2012 var ett händelserik och spännande år för mig med nytt jobb och roliga utmaningar.  Var mitt 2013 lika bra ? Läs min årskrönika så får ni svaret 🙂

Jag & MiniMe

Januari & Februari
Efter en farfylld höst med mycket jobb, resor och föredrag så är det skönt att det nya året börjar ganska lugnt.

Julgransplundrar tillsammans med familjen och @avegagroup som har abonnerat Skandia för premiärvisning och mingel med Röjar Ralf.

Responsivesajten rullar på trots en del budgetnedskärningar. Vi tror fortfarande på en lansering i juni.

Mars
Oahu, Hawaii med mamma. Under vår 3 veckor långa vistelse hann vi bl.a. med att bo på lyxhotell på Waikikki Beach, känna historiens vingslag i Pearl Harbour och snorkla i Hamauma Bay. Provade också på att Surfa på Sunset Beach och gick all-in på ananas på Dole plantagen. Det blev naturligtvis också shopping  -limousine style- på Ala Moana Center.

Vi fortsatte sen till Los Angeles och betade av turistkatalogen: Dolby Theater, Hollywood walk of fame, Hollywoodskylten, Hemmafruar i Beverly Hills-spaning, Rodeo Drive med (fönster)shopping.

Sista stoppet på vår resa var San Francisco. Intensiva dagar. Vi promenerade över Golden Gate och turistade Fishermans Warf.  Andra stopp var Union Square, Alcatraz, Chinatown (lunch) och Market street (shopping).  Och en åktur nerför filmernas Lombard Street. Älskar USA!

När jag kommer hem läggs tyvärr Responsiveprojektet ner.  Jag hinner knappt bli besviken innan jag blir erbjuden att ankra ett annat spännande projekt på samma företag.  Jippi!

April
Börjar i ett nytt team på det stora internationella klädföretaget. I min nya roll kommer mina ansvarsområden att innefatta Requirements Management för deras (very famous and new and global and you name it-) webshop med ansvar för desktop och tablet.

Parallellt startar vi vårt efterlängtade byggprojekt på landet. Rymligt sommarhus. Åretruntstandard och varmvatten. Äntligen! 2 år och en miljard underskrifter senare är det igång!

Årets tjejresa gick till Dubrovnik, Kroatien. Fantastisk stad som bjöd på generös sommarvärme. Det är inte många år en erkänd badkruka som jag får bada i april. Just det..badade i mars också.. 🙂

Maj
I maj samlades Sveriges mesta agilister på Meeting Room i Stockholm och jag var självklart där!

Ett bra event med intressanta blixttal, open space och labb. Jag såg extra fram emot blixttalen och speciellt @jannillaL ’s.

Förutom flera blixttalare så fanns även Avega Group i labbet för bygga en Deployment Pipeline som tar ett demoprojekt från första commit till release i produktionsmiljö i en automatiserad pipeline. Stort intresse och en snygg leverans!

Två fullspäckade och intressanta dagar.

Jag får äntligen lite tid över och byter tema på min blogg. Det blir lite smått självklart en layout som anpassar sig till besökarens enhet oavsett om det är en smartphone, läsplatta, surfplatta, stationär dator, spelkonsol, tv- ja, ni förstår vad jag menar. Responsive design. (You have got to practise what you preach.)

Juni
Jag tar på mig ansvaret för ett webbevent i Augusti då @avegagroup flyger in en av världens främsta front end-experter-  Brad Frost för att förklara vikten av responsive design för branschens tyngsta beställare och andra IT-dignitärer. Jag ombeds att vara talare tillsammans med Brad och moderera eventet. Inget man tackar nej till!

Juli
Semester, semester underbara semester på sommarlandet. Kör en Hasselhoff…(looking for freeeeeedom)

Augusti
Ställer mig på scenen i kammarsalen på Berns tillsammans med Brad Frost. Håller mitt föredrag. 200 speciellt inbjudna gäster från massor av spännande företag var där med oss.
Vilket event det blev! Och vilken fin respons!

Webbshoppen vi arbetar med lanseras i USA. Det här är stort. Riktigt stort!

September
Min man och jag åker till Chicago. Jag för att bevaka webbkonferensen  An Event Apart. Han passar på att ta semester.
Det var fullspäckade och fantastiska dagar med föreläsningar, workshops och mingel med de allra främsta i min webbvärld. Läs mina referat från alla keynote-talare.

Efter konferensen hann jag få en glimt av denna fantastiska stad. Fint häng vid Michigan Lake-seaside Beach mitt i stan. Vi hamnade också mitt i helikopterstunts till inspelningen av Transformers 4. Lite coolt. Helikoptrar svärmade in under broarna och man kände vinddraget! Långpromenerade förbi Trump Tower till shopping vid North Bride och The Magnificant Mile. Tog flera tillfällen under konferensen att morgonlöpträna längs med Michigan Lake. Kändes lite vardagssurrealistiskt att dra på sig löpardojjorna och springa i hjärtat av USA. I storstan. Längs vattnet i Chicago. Åt fantastiska blue crab fingers på Gump- Varje dag!

Och jag fick tillslut min alldeles egna MiniMe.

Oktober
Traditionellt har vi format webben och vårt innehåll för att läsas på datorskärmar. Nu formar vi den även för mobila enheter. När komplexiteten mångfaldigas och innovationstakten ökar är webdesign en resa rakt in i framtiden. Vår lösning blir att forma webben för användarna -inte enheterna. Följ med på resan.

Så lyder beskrivningen på det tal jag höll i Simeri, Italien för ca 300 IT-konsulter. Det jag pratade om i Italien är en fortsättning på blixttalet som jag höll i Grekland förra året och bygger på föredraget som jag höll på Berns i Augusti och som i sin tur tar avstamp i den här  bloggens kärnämne-Future Friendly!

November
Jag håller ett antal presentationer för olika avdelningar om Gherkin och vår resa från ostrukturerat kaos till testbara krav och testautomatisering. Av reaktionerna blir det tydligt att vi ligger i framkant och att de jag möter blir inspirerade. Det är en riktig boost när man kan vara med och skapa bättre förutsättningar för andra!

December
Som vanligt är december en hektisk månad. Allt ska hinnas med- luciafirande, julfester, patchar och husbygge. Efter mycket jobb och slit från entreprenören står äntligen vårt efterlängtade ”sommarhus” klart. Dagen innan julafton. Fantastiskt!
Firar med familjen genom att ta 2,5 vecka ledighet.

God Jul och Gott Nytt år!

2014
2013. Vad säger man? Kunde inte önska mer. Jag har en bra känsla för 2014. Kan bli (om möjligt) ännu bättre. Blickar nu framåt och fokuserar på ett nytt år med internationella webbkonferenser, föreläsningar och spännande uppdrag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*