”Ish” hjälper dig fokusera på innehållet istället för skärmstorleken

På webben finns det idag ca 19 verktyg för att testa hur din responsiva webbdesign ser ut i olika skärmstorlekar. Brad Frost (webbidol) har tagit fram ytterligare ett verktyg men det skiljer sig något från alla andra. Verktyget heter Ish.

Frosts verktyg är annorlunda för det utgår inte från några specifika enheter. Istället för att fastställa flera fasta standardiserade brytpunkter så har Ish en generell räckvidd för att på så sätt kunna serva hela spektrumet av upplösningar.
Du väljer mellan storlekarna; typ liten (small-ish), typ mittemellan (medium-ish) och typ stor (large-ish). Klickar du på S, M, eller L så kommer du hela tiden att få olika skärmstorlekar. Klickar du på small så kanske du ena gången får en design i 320px och klickar du igen så kanske den visar sig i 216px.

Poängen är att ha ett framtidsvänligt tillvägagångssätt och inte hänga upp sig på något som ser bra ut på senaste iPaden eller nya Nexus. Enheterna som är populära idag kanske inte är populära i morgon. Det handlar om att säkerställa att brytpunker passar ditt innehåll och att din design ser bra ut oavsett vilken skärm den ses på.

Du kan testa en demo av ish på Brads sida för att se hur din webbplats fungerar. Klicka på URL-knappen som du hittar i övre vänstra hörnet. Skriv in din webbadress och när den har laddat kan du sen leka med storleksknapparna som finns i övre högra hörnet. Prova också ”disco”-knappen som gör att visningsytan studsar mellan olika storlekar.

Jag testade min blogg och jag måste ju säga att den inte är så värst responsive-ish. Men jag jobbar på det!
Arinas web in Ish


Koden bakom Ish hittar du på GitHub.

5 tankar om “”Ish” hjälper dig fokusera på innehållet istället för skärmstorleken

  1. Pingback: Brad Frost i Sverige! | Arina

  2. Pingback: An Event Apart: Atomic Design | Arina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*