Jakten på den perfekta bilden

Det hela började med att jobbet skulle ha en bild på mig för att lägga upp på intranätet. Jaha, det är väl inget tänker ni. Men nu är det så att för mig är det något. Jag blir aldrig bra på bild. Jag och kameror går inte riktigt ihop. Så jag tänkte att jag kan ju ta bilden som jag har här på bloggen, den är jag rätt nöjd med. Det är ett utklipp från en gruppbild med familjen, midsommar 2010.  Så jag skickar såklart den bilden till jobbet.

-Det går inte den är för pixlig. Har du den högupplöst?

Sen blev det ett fasligt mailande fram och tillbaka och ingen bild funkade riktigt bra. 

-Kan du inte komma in till kontoret så kan jag ta en bild på dig? 

Stackaren, hon har ingen aning om vad hon säger. Istället blev det svärmor Aja och typ 150 bilder senare (något överdrivet, men typ) så hade jag en bild.

Så nu är jag alltså här och provar ut en massa photoappar till iPhone som har funktionen ”continuos shooting mode”. Funktionen är så fiffig att den kan ta flera kort i en följd med bara ett klick. Vissa smartphones har funktionen inbyggd i telefonens kameran.

Hittills har jag provat två, Shutter Cam och Photo Burst. Jag kommer nog att prova ytterligare tre eller fyra. Håll utkik efter en fullständig rapport om vilken jag valde och varför.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*