Arina tipsar 13 april 2012

1. Härvan kring Terje Hellesø växer  
Jag har tidigare skrivit om avslöjandet som flasbackgrävarna gjorde när de grävde fram att den kände naturfotografen Terje Hellesø har under flera års tid publicerat inmonterade bilder på lodjur och mårdhund.

Härvan växer kring Terje Hellesø. Det dyker hela tiden upp nya bilder som visar hur omfattande fusket med inklippta exotiska djur i naturbilder varit. Nu visar det sig också att det inte bara handlar om bilder, utan också texter. I flera av Terjes texter har han kopierat rakt av från engelska böcker. Utan källanvisning! 

Du kan läsa vidare vad grävarna har hittat här.

2. Titanic SUPER 3D av Abrams, Bay & Lucas
Har du inte sett den så gör det! Jag pratar om paroditrailern till nya Titanic. Det är det norska parodigänget Pistol Shrimp som gjort en fejkad trailer i samband med nyreleasen. Trailern har tydliga accosiationer till actionregissörena Abrams, Bay & Lucas.

3. Hur stickar man en sjal av hundhår?
Det finns guideböcker för precis allting. Nättidningen Huffington Post har valt ut de 21 galnaste boktitlarna bland alla det hittade på nätet. Du kanske är intresserad av att snicka din egen likkista. Eller varför inte lära dig hur du kan dricka obegränsat utan att det påverkar hälsan. Läs hela listan här. Mycket nöje! 

4. När man tar reklamfilmandet ett steg längre
I påkostade Hollywoodlika reklamfilmer – perfekt ljussatta och med rockmusik på hög volym – visar Saab upp sina vapensystem för den internationella marknaden.
Och det som inte finns på filmerna finns i de försäljningsbroschyrer som Saab delar ut på vapenmässor och vid hemliga kundbesök. Gripen marknadsförs med devisen ”See first – kill first”. Samtidigt som en pansarvärnsrobot säljs in med argumentet att den lämpar sig särskilt bra för mjuka mål som människor och hus.

Alla vapen har ett syfte att döda eller skada allt annat är lögn. Men att glorifiera dödandet, är att gå för långt.

5. Push to add drama
Skulle du trycka på en röd knapp för att få lite mer dramatik i ditt liv? Tja, det gjorde människor i denna virala annons för en ny TV-kanal i Belgien. Och det visar sig att drama kan vara ganska kul när det inte är på riktigt.

6. Vad hade vi twittrat om på 1990-talet?
Följ hashtagen #omtwitterfannspå90talet så kan du vältra dig i nostalgi och få reda på hur vi hade kommenterat vår vardag om Twitter funnits för 20 år sedan. I sann vardagsrealism. Superkul!

2 svar till “Arina tipsar 13 april 2012”

  1. Kanske ska kolla Titanic-trailer det enda jag kommer att se om den båten. För mycket vatten är aldrig bra.

    Vilken bra idé med 90-talstwitter det ska jag kolla. Själv följer jag WW2 i realtid. Gissa vad som hände 9 april 1940.

    Sus

  2. I hashtagen #omtwitterfannspå80talet är sjunkbomber vid Muskö stort. Men bäst är: Jag lyssnar på kassettband. Jag vänder på kassettbandet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*