Mobilanpassad hemsida: Content is king

En av de viktigaste faktorerna när man utformar en mobil hemsida är att avgöra vilken information som ska inkluderas eller exkluderas. Du behöver förstå hur och var informationen bearbetas. Vad är dina mobila besökare ute efter?

Mobila användare är uppgiftsorienterade så de behöver bara de detaljer som krävs för att snabbt slutföra en uppgift. Hastighet är viktigt och hur du presenterar informationen på din webbplats kommer att påverka hur snabbt dina användare kan ta till sig informationen. Det kan tyckas kontraintuitivt när skärmen är så liten och du har så mycket att säga men att trycka in massor av information och för många alternativ på dina användare kommer att driva bort dem från en konvertering. Prioriterat innehåll i kombination med effektiv användning av tomt utrymme, sk white space, leder till en bättre mobil upplevelse.

”If you think that the mobile web is about making your
site fit on a small screen, you are doing it wrong”
– @markgr

Steg 1 är att göra det enkelt för besökaren. Din mobila hemsida kan ha mycket information men det är viktigt att innehållet struktureras och ordnas i den ordning som är relevant för den mobila användaren. (Mer om struktur i del 5- struktur och navigation).
Dina kontaktuppgifter bör vara lättillgängliga. Ikoner för att ringa, hitta och maila som är kopplade till mobilens funktioner är ett måste. Specialerbjudanden och anvisningar bör ha framstående platser.

Mobilanpassad hemsida: Guide till mobil hemsida
Det här är del tre i Guide till mobil hemsida. Här har du fått läsa om vikten av prioriterat innehåll riktad för den mobila användaren. Nästa del kommer att handla om färger och kontraster i mobila enheter.

1. Mobilanpassad hemsida: Guide till mobil hemsida
2. Mobilanpassad hemsida: Strategi
3. ==>; Mobilanpassad hemsida: Content is king
4. Mobilanpassad hemsida: Färger & Kontraster
5. Mobilanpassad hemsida: Text & Bild
6. Mobilanpassad hemsida: Struktur & Navigering
7. Mobilanpassad hemsida: Design & Layout
8. Mobilanpassad hemsida: Fat fingers & Tumvänlighet
9. Mobilanpassad hemsida: Laddningstid & 100% funktionalitet
10. Mobilanpassad hemsida: Think global, act local
11. Mobilanpassad hemsida: Testa, testa, testa
12. Mobilanpassad hemsida: Konvertera
13. Mobilanpassad hemsida: Analysera mera

4 svar till “Mobilanpassad hemsida: Content is king”

  1. Pingback: Mobilanpassad hemsida: Strategi « Arinas betraktelser | Med fokus på den digitala världen

  2. Pingback: Mobilanpassad hemsida: Guide till mobil hemsida « Arinas betraktelser | Med fokus på den digitala världen

  3. Pingback: Mobil Webb – Content is king | Digital - Online - Webb - Strateg och Stretegi - Magnus Attefall

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*