Google Doodle firar Charles Dickens

Dagens Google Doodle firar den brittiska författaren, Charles Dickens, 200:de födelsedag. Doodlen har fått en viktoriansk känsla och gestaltar berömda karaktärer från Charles Dickens mest älskade verk. Några av de figurer som syns i loggan är Lilla Dorrit (Little Doritt) från boken med samma namn. Ebenezer Scrooge och lille Tim från En julsaga (A Christmas Carol). Estella och Pip från Lysande utsikter (Great Expectations). Nell och hennes morfar från Den gamla antikvitetshandeln (The Old Curiosity Shop).

Något som också är speciellt med dagens Doodle är att när du klickar på loggan så kommer du inte till Googles vanliga resultatsida utan till Google Books resultatsida för Charles Dickens.

 
Min absoluta favorit av Dickens böcker är Två städer (A tale of Two Cities). Vilken är din Dickensfavorit? 

Det var den allra bästa av tider, och det var den allra värsta. Det var visdomens tid, det var oförnuftets tid. Det var både trons och vantrons epok. Det var ljusets årstid och mörkrets årstid, hoppets vår och förtvivlans vinter. Allt låg framför oss, och intet låg framför oss…

Utdrag ur: Två städer av Charles Dickens

 

Fler Doodles som jag har skrivit om kan du läsa om här och här.

7 tankar om “Google Doodle firar Charles Dickens

 1. Min är ”A Christmas carol” ”Marley was dead: to begin with. There is no doubt whatever about that … Old Marley was as dead as a door-nail.”

  I NY sprang jag på ett museum med Charles Dickens-utställning inkl. hans manuskript till En julberättelse. Ett äkta hallelujah moment.

  • Många av hans böcker är fantastiska och ska jul helst läsas på orginalspråket.

   ”It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness, it was the epoch of belief, it was the epoch of incredulity, it was the season of Light, it was the season of Darkness, it was the spring of hope, it was the winter of despair, we had everything before us, we had nothing before us, we were all going direct to heaven, we were all going direct the other way – in short, the period was so far like the present period, that some of its noisiest authorities insisted on its being received, for good or for evil, in the superlative degree of comparison only.” -A Tale of Two Cities

 2. Pingback: Google hyllar Internationella kvinnodagen med en Doodle « Arinas betraktelser | Med fokus på den digitala världen

 3. Pingback: Google ♥ jordens dag « Arinas betraktelser | Med fokus på den digitala världen

 4. Pingback: Google doodle goes where ”no man has gone before” « Arinas betraktelser | Med fokus på den digitala världen

 5. Pingback: Google doodle brings Little Nemo in Slumberland alive « Arinas betraktelser | Med fokus på den digitala världen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*